Program for 2018

Kirsten Bøgh
Fernisering: 27. Januar 2018, kl. 11-13.
Herefter er udstillingen åben:
fredage kl. 15.00-17.00 lørdage kl. 11.00-13.00
Sidste dag er lørdag den 17. februar 2018

Generalforsamling
Onsdag den 7. februar 2017 kl. 19.30
Bio Bernhard’s Baghus - Adelgade 41 - Præstø


 

Kirsten Bøgh

Det Fynske Kunstakademi 1991-96
BA i kunsthistorie, Københavns Universitet 2003-06

Kirsten Bøgh om sig selv:
De motiver som jeg siden akademitiden bliver ved med at vende tilbage til er blomsterbuketten, stillebenet og interiøret.
Buketten fordi den beskriver et stykke kultiveret natur. Noget organisk og vildt, der bliver ordnet og brugt dekorativt i den hjemlige sfære.
I stillebenet arbejder jeg med en udvidet tolkning af den vesterlandske stilleben-tradition, idet jeg bruger stillebenet i en kombination med mønstre fra persiske tæpper. På den måde arbejder jeg med det mellemrum, som strukturer fra den nære virkelighed skaber i forhold til ornamenter fra fjerne kulturer.
Når jeg arbejder med de persiske mønstre, formindsker og forstørrer jeg dem, og de bliver til organiske strukturer i malerierne. De skabelonagtige former bliver så sat sammen, så de danner en buket i nogle af malerierne. Så når jeg arbejder med buketterne er de for det meste ikke sansede buketter, men de er skabt af de forskellige mønstrer.
Når jeg arbejder med interiøret er det på samme måde med underliggende toner fra de persiske tæppemønstre. Det er det koloristiske spil og farvens lys, der udspiller sig på fladen. Ind imellem opstår et rum, der i fraværet af menneskeskikkelsen inviterer til, at vi kan træde ind og selv indtage en plads. Andre gange står vi som tilskuere til et tableau - en uopnåelig drøm.
Jeg fascineres af at male de genstande, som vi omgiver os med. Det kan være designstolen eller den der bløde lænestol, som man kan finde hos marskandiseren.


Aktivitetshuset Bernhard, Adelgade 41 i Præstø